Entry: Kehidupan baru II Saturday, July 01, 2006



Hari ni dah berfikir-fikir pasal kehidupan selepas ini. Maksudnya, alam pekerjaan. Tapi, takde la sepenuhnya alam pekerjaan, sebab aku tetap belajar untuk professional exam juga, tapi, tetap satu kehidupan yang baru la. Jadi nnti blog aku tukar nama jadi "Kehidupan Baru II".. hehehe.

Call pakcik aku siang tadi, mintak dia carikan rumah sewa. Hmm.. nnti kerja kena bawak kereta, tambah lak jadi auditor, ke sana ke mari, ada kereta mudah skit. Tapi, aku tak suka drive. Nak kata sebab pengalaman accident beberapa kali yang dulu tu, aku pon tak pasti tapi aku lagi suka jd penumpang jek =), hehehe. Memandangkan aku tak cukup kaya untuk cari pemandu peribadi (mimpi je laaa), maka aku terpaksa juga belajar semula bagaimana cara2 memandu dengan betul. Sekurang-kurangnya, lepas gi keje, ok la kan? Kalo nk jalan mana2, public transport lah, tak pon adik ada, kawan2 ada (ehem.. yg baru beli kete baru tu especially :P).

Rasa teruja juga bila fikir masuk alam baru nih. Dan mcm biasa, ada rasa takut dan risau, tp normal la tu kan. Yang pasti, face it! Apa2 pon yg berlaku, terima, kan?

Sejak dah keluar result, dok bilik je, rasa bosan jugak. Rasa mcm nak balik awal pulak, mungkin beberapa hari lepas grad. Yela, family aku tak dtg pon, jadi mcm takde apa2 plan, bosan juga. Lagipun, kalau ikut time masuk keje, sekejap juga aku berada di rumah. Hmmm..

Tapi rasa berat hati juga nak tinggalkan Lancaster ni. Sebab rasa mcm dh serasi pulak. Aku rasa suka je dok sini.. hehehehe. Oh well!


Hmm.. bulan ni mcm2 event ada. Member kahwin, junior aku pon ada yg nak tie the knot, kawan2 kt sini bila lagi? Hehhehe.Memandangkan sorang je yg dah berpunya, Tin, ape lagi? Hahhahahaa

   0 comments

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments