|AiSkRiM|
|23| |FeMaLE|4thJuLy|
|UnIStUdeNt|Lancs UK|



<< July 2017 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31


BaByBlueS
Teractive.Net
NeOpEtS
Utusan Malaysia
Harun Yahya
GeJu
My Fotopages
My other merepek site<
BICARA BUKU
Latest Review:















online




rss feed



Saturday, June 24, 2006
Result oh result

Takut.

Risau.

Tido tak lena.

Asyik bermimpi aje.

Camne result aku nih??

Isk isk



Posted at 10:48 am by AiSkR|m
 

Thursday, June 22, 2006
selamat pulang dr Belgium

Sampai Lancaster 2 jam yg lalu. Sepanjang hari dlm keretapi je. Dari Belgium-London naik EuroStar, melalui tunnel di France.Lepas tu, naik keretapi London ke Lancaster lak. Letih + Bosan gile masa dlm train. Mp3 pon dah tak larat nak dengar, Sudoku pon dah tak larat nak buat.. ehhehe. Ape2 pon, alhamdulillah, selamat sepanjang perjalanan.

Hmm.. kawan2 dekat uni lain, masing2 dah dpt result final exam... huhuhu. Risau tul tunggu result nih. Tak sampai seminggu lagi, aku pon dpt result.Ya Allah, harap2 dapat 2:1 la at least, supaya dapat keje tuh. Risau sangat.Member2 lain pon asyik dok mimpi, huhuh.. ngeri seh.

Kepala aku dh pening2 lalat nih. Mau tido!!

Nite! Nnti bila2 aku rajin aku upload gambar2 di Belgium.

Posted at 11:31 pm by AiSkR|m
Komen  

Saturday, June 17, 2006
=D Cerita 3 ari

Letih, byk sgt aktiviti akhir2 ini.

Khamis - member2 dr Warwick dtg so kitorang ramai2 berkonvoi ke Lake District, g picnic. Best gak la, makan ramai2. Lepas tu, aku ngan beberapa org member, naik sampan lak, kayuh tengah2 tasik tu, best gak la, wpon aku kayuh kejap jek.. hehehe. Sakit tgn duh.  Lepas tu, bwk diorg pusing2 Morecambe lak.

Jumaat - Keje! Buat keje pon letih semcm jek, rasa cam nk stop lak. Hahhaah. Tapi x lama lagi dh pon nk quit.

Sabtu - Pegi town ari ni. Tukar duit pound ke euro. Isnin ni nak g Belgium. Doa aku selamat pegi dan balik dn sepjg aku di sana ek? =) Thanks.

Tadi pegi majlis hari lahir anak postgrad kt sini, kejap je dok situ, cuaca makin sejuk, pastu aku pon makin ngantuk.. hehehehe, neway, happy 3rd birthday to Hadiff. Moga2 dia suka la main puzzle tu =).

I'm off~

Posted at 08:37 pm by AiSkR|m
Komen(2)  

Wednesday, June 14, 2006
Menarik sungguh

Aku baca dengan penuh perhatian pendapat2 penulis2 mengenai 'suara' Dr M. Aku baca diorg yg sokong Dr M. Baca diorg yg sokong PM. Baca juga mengenai yg sokong KJ dan hentam KJ pon ramai gak.

Ish ish.. menarik betul politik kat Malaysia skrg. Habis semua cerita2 lama di buka. Tapi yg tak best, bila ada columnist2 yg aku slalu baca column diorg kat paper dah xde. Aishhh.. sib baik la ada blog. Bley tulis kat blog lak kan.

Aku baca je semua. Sebab aku tak reti sangat pasal politik. Kadang2 ingat apa org tu buat betul, tp bila ada baca cerita pasal dia, pendapat aku pon bertukar lain. Baca artikel lain, tukar lagi. HAhahaha... last2 aku baca je semua dan be neutral, rasa semua pihak ada motif masing2.. hehehe.. neutral la sangat :P

Anyway, it's good to be aware of what's going on since those people are the ones that  lead the country.

*Gonna continue reading abt politics

Posted at 06:56 pm by AiSkR|m
Komen  

Tuesday, June 13, 2006
Gambar Lancaster Uni.

Seperti yang aku janjikan, aku dh letak gambar2 sekitar uni aku dekat fotopages aku.  Bila tengok balik, byk gak tmpt lain aku tak letak lagi, insyaAllah nnti bila ada gmbr aku upload lagik, k. Setakat ni, cukup la yg tu je, overall view of Lancaster Uni.

Hmm.. jap lg lepas Asar kitorang nak g picnic dekat duck pond(masih dlm uni). So,gtg!

Posted at 05:35 pm by AiSkR|m
Komen  

Monday, June 12, 2006
5am -12062006

Hujan lak skrg. Alhamdulillah, rasa dah lama lak Lancaster takde hujan. Panas memanjang. Sekurang-kurangnya, jap lagi aku tido, rasa sejuk skit.Hehehe

Rasanya skrg aku dh mmg minat sangat dengan tenis. Tgh2 hari dah call dak2 ni ajak g main.. hahahaha. Tambah lak skrg kul 9.45mlm baru masuk maghrib, uishh.. masyuk tul dok kat court tu. Terfikir gak apesal la selama ni aku tak join dak2 ni main.. huhuhu.

Semalam sementara tunggu Subuh, kitorang main Cluedo. Permainan ni ala2 penyiasatan skit, kena guna otak dan kreativiti untuk tahu siapakah pembunuh sebenar, di mana dia dibunuh dan senjata yg digunakan, berdasarkan klu-klu yang diberi.

Isk, bila main, aku ler paling ampeh skali. Hahaha. Tak ley nak teka aper2. Tapi best gak la sebab lain skit, asyik main monopoly je, rasa bosan la jugak. Hmm, esok nak try pinjam "Risk' lak dekat porter. Nanti kita main yer kwn2.

Beberapa org junior aku balik Malaysia pagi ni. Tadi kul 4 pagi dh bertolak gi airport. Rasa nak balik ngan diorg je.. hehehe.Sabar, sabar, x sampai sebulan, insyaAllah balik gak aku.

Sepatutnya aku dh kena kemas2 skit barang2 untuk di-shipping kan balik Msia. Tengok buku2 citer atas rak jek, dh pening kepala aku. Member2 lain byk kotak isi pinggan mangkuk, aku lak, 2-3 kotak buku citer jek. Huhuhu. Balik nnti mintak pinggan mak je laa.. hehehehe.

Skrg tgh musim Piala dunia ni, best gak. Sebab tak ramai orang kat padang ngan court, jadi bley la main puas2. =)

Oklah, nak tido! zzzzzzZZZZZZZZZZzzzzzzzzz Wink

Posted at 04:51 am by AiSkR|m
Komen(2)  

Saturday, June 10, 2006
Busy making memories

I'm loving and enjoying every minute of my post-exam life. And since this is my final year here, there seems to be so many things I want to do until end of July.

Let's see what I've done after I finished my last paper:

-Monopoly!! (All of us missed it lots and the 'curse' has been broken =D)

- Bowling and another sight seeing trip at Morecambe.

-Play rounders (after get back from Morecambe). So much fun but I made my team lose!! HUhuhu.. tak ley ambil 'lemparan maut' dari Sem.

-Night - korean drama marathon until morning

-This afternoon, went to play tennis. And now I know why I prefer squash.. cos I can play with wall! Hahahah. Neway, deep thanks to Hafiz, Azhar & Fatin for being so patience in  teaching me how to play tennis. (Esok main lagi k?Hehehe)

-Then on the way back from the tennis court, I saw owls exhibition. Actually it's a charity event for an animal care centre. It's my first time looking and touching owls, really cool! Will put some pictures later. They are so cute too! There's even one owl that look like Harry Potter's owl, u know, the white one, his feathers is soooo soft!

-Night until now - continue with dramas!!!

Well, I'm off. Dramas waiting =P


Posted at 03:53 am by AiSkR|m
Komen  

Wednesday, June 07, 2006
The End

And so it ended.

My life as a university student unofficially over.

Oh, and it's not 'saving the best for last' kinda paper.  But then, I don't have anymore energy to whine.

Actually, I nearly missed the exam. Hahahha. The bed just became so comfortable this morning.. hehehe.

Anyway, here's to

FREEDOM!!!


Posted at 12:54 pm by AiSkR|m
Komen  

Tuesday, June 06, 2006
Bebelan di pagi hari

It's been some time since I blog hopping, of course, the exam restricted me to do that (cos reading those lecture notes made me dont wanna read anything else :P).

Anyway, since I was so lazy this morning, hence I blog hopped, after watching the latest movie from Jennifer Aniston while doing past exam papers(a 30minutes Q took me 1hr45 mins to finished.. huhuh).

Stumbled upon this blog --> kadirjasin.blogspot.com. Those who reads newspaper will be familiar with this name since he's been a journalist for so long that I think I grew up with some of his articles.

Earlier, I read Suhaimi Sulaiman blog, which talked abt Malay's thinking these days. He wrote that he didn't purchase any 'physical' newspapers these days as most of the contents does not educated ppl etc. *Balik-balik citer bukan2, hantu la, MP's gaduh over small things etc*

Reminded me of another article I read last Sunday at NSTP where one of their editor(can't really remember) wrote the decision he had to take regarding Mastika, from a magazine full of educational information to 'junks' with tales of 'orang halus' etc. Just so that they can make a profit which just shows where is the level of Malaysians thinking.

So sad. It does not surprise me to know that Harian Metro have the biggest market shares among all other newspapers.

Why does people dislike knowledge anyway? I'm not saying I'm so knowledgeable but one of the reason I love reading is because knowing there's a new knowledge to be gain. It feels so good to know that you knew something new, to know my mind is not 'dead'.

I'm not saying to go and purchase some academic books or serious book but once in a while, read the newspapers other than the 'hiburan' section. My sister has dream about becoming a tv presenter but she didn't like reading, not even comic book! Thus she wonder how can she get her dream not knowing abt current news? So there I was, nagging at her endlessly the importance of keeping up with current news.

Just so that you wouldn't be left hanging open when people all around you discuss abt it.

*Enough preaching, study time!!*
Do visit kadirjasin.blogspot.com. U see Malaysia from a different view than just by reading Utusan.

Posted at 06:52 am by AiSkR|m
Komen(2)  

Belajar belajar belajar

At a friend room right now. Sebab rasa malas teramat nak study, so ingat nak study sama2, tp end up sembang bersama-sama.. hahahaha.

Isk, tinggal lagi satu paper je nih. Takkan nak berhenti sampai sini kot?

Paper investment tadi ok la. Takde perasaan sangat pasal paper tu sebenarnya.. huhuh. Agaknya sebab dah last2 nih, dh letih sgt dengan exam, sampai dh tak berperasaan.

Rabu ni last paper. Saving the best for last? Ntahlah. Yang pasti semua org dah letih sgt, dh bosan sgt, dh tak sabar sgt nak abes. Dak2 sini siap plan nak gi town lagi lepas abes paper, tapi aku? Hahahha... mau ganti semua tido, semua movie, semua drama korea yg telah sekian lama ku tinggalkan!! Hehhehe. Pay back time!

Now I'm off. Must study.. must study!!!


Posted at 02:38 am by AiSkR|m
Komen  

Previous Page Next Page