kEhIdUpAn BarU


|AiSkRiM|
|23| |FeMaLE|4thJuLy|
|UnIStUdeNt|Lancs UK|



<< September 2016 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30


BaByBlueS
Teractive.Net
NeOpEtS
Utusan Malaysia
Harun Yahya
GeJu
My Fotopages
My other merepek site<
BICARA BUKU
Latest Review:















online




rss feed



Saturday, October 21, 2006
A new space

I'm not sure if there's still ppl who come here but if u want to read my writing, it can be found here: feens.multiply.com

But then again, I only update when I'm free and have access to internet which can means once a week. =D

 


Posted at 06:16 am by AiSkR|m
 

Monday, July 17, 2006
Farewell

This might be my final entry here. Now that my university life is over, I want to close this blog too. Don't feel like writing anymore.

Looking back, when I first arrived in Lancaster, I didn't really have any expectation on how my life here would be like. I got a shock at first, cos it is so 'kampung', you can even cover the whole town for an hour, yeah, it's that small. But as I went to other universities, other cities, I'm glad I chose Lancaster. It fit me :).

I'm gonna miss my evening walk. Looking at those sheeps and beautiful hills that surrounds this whole town. Those pretty country houses, which made my heart leap with joy and longing, wanting to live there. I'm gonna miss it lots.

Of all my 3 years here, I think this year is the best. Lots of thing happen, testing my heart, my mind, my EQ and IQ. These things happen for many reason and frankly, I feel grateful it happen, because I learn a lot from it. I learn what to do, what I'm not supposed to do bla bla bla. :P

It's not just leaving this uni and town that made me feel sad. It's much sadder when I thought abt my friends here. There won't be anymore call asking "What are u doing? I'm bored, can I go to your room?" and that usually end up with more friends coming and without realising, hours passes. Since my room always be 'the port', I'm not sure I can get use to  the silence. 

Dear friends,
Thank you, thank you , thank you. For being there, when I cried and when I laughed.

For all those bitter moments, I'm sorry if I did hurt you, u know, without realising, we tend to hurt people we love the most. Again, I'm sorry.

For all the sweet moments, I'm grateful to be part of that memories.

I hope this friendship will lasts. I hope we can still keep in touch with each other.  I  hope we can gather again, and yes, u guys r still welcome to my room in Msia.. hehe.

I'm glad I found all of u. Thank you.

Ahh.. also a deep thanks and apologies for my 'kakak-kakak' here. U made my life here much easier and fun. Thank you so much.

If only all these 'thank you' can show how grateful and thankful I am, for being here, knowing all of you.

Terima kasih.

 Safina,
 Lonsdale College, Lancaster.


Posted at 11:18 pm by AiSkR|m
Komen(4)  

Sunday, July 09, 2006
The Final

And so it ended. The World Cup I mean. A sad ending I think although I did have a bet with my friend that Italy will win. Sad to see how Zidane chose to end his career. A great blow!

I'm not a football fan. Frankly, tonight is my first world cup match I've seen. (Typing this with great shame.. huhu.) But I always made sure I know what's going on over this few weeks, just to keep up with the news.

But it's so sad not to be able to see Zidane final penalty kick.. aishhh.. he must feel so bad and full of regret. Hmm.

Anyway, I guess now life is back to normal for everyone. No more staying up late for those in Asia.

Let's just wait for another 4 years. And I hope at that time I will watch more than one match. Oh, the shame!

Posted at 10:18 pm by AiSkR|m
Komen  

Tuesday, July 04, 2006
Thanks korang

So, another year older. Maybe I'll be more wiser? hehehe.

Would like to thanks my friends here in Lancaster for fulfilling my annual wish. Each year, on my birthday, I always wish to celebrate it with my friends, to have them 'surprised' me with birthday song and a cake. And this year, my wish came true. =)
Thanks korang, i'm so happy =D.

Thanks for the gifts too, love them all. U guys the best!!

Thanks for each card and e-card I received too. Thank you.

p/s: Hope u guys like the food.. hehehe.

Posted at 09:16 pm by AiSkR|m
Komen(3)  

Sunday, July 02, 2006
The Eagle

I like looking at my desktop. My wallpaper shows an eagle, spreading his wings, flying without any fear in his eyes.

The eagle looks so confident and brave.

His eyes, keep alert with his surroundings.

He looks so magnificient.


Amazing, right?
  =)



Posted at 01:32 am by AiSkR|m
Komen(3)  

Saturday, July 01, 2006
Kehidupan baru II

Hari ni dah berfikir-fikir pasal kehidupan selepas ini. Maksudnya, alam pekerjaan. Tapi, takde la sepenuhnya alam pekerjaan, sebab aku tetap belajar untuk professional exam juga, tapi, tetap satu kehidupan yang baru la. Jadi nnti blog aku tukar nama jadi "Kehidupan Baru II".. hehehe.

Call pakcik aku siang tadi, mintak dia carikan rumah sewa. Hmm.. nnti kerja kena bawak kereta, tambah lak jadi auditor, ke sana ke mari, ada kereta mudah skit. Tapi, aku tak suka drive. Nak kata sebab pengalaman accident beberapa kali yang dulu tu, aku pon tak pasti tapi aku lagi suka jd penumpang jek =), hehehe. Memandangkan aku tak cukup kaya untuk cari pemandu peribadi (mimpi je laaa), maka aku terpaksa juga belajar semula bagaimana cara2 memandu dengan betul. Sekurang-kurangnya, lepas gi keje, ok la kan? Kalo nk jalan mana2, public transport lah, tak pon adik ada, kawan2 ada (ehem.. yg baru beli kete baru tu especially :P).

Rasa teruja juga bila fikir masuk alam baru nih. Dan mcm biasa, ada rasa takut dan risau, tp normal la tu kan. Yang pasti, face it! Apa2 pon yg berlaku, terima, kan?

Sejak dah keluar result, dok bilik je, rasa bosan jugak. Rasa mcm nak balik awal pulak, mungkin beberapa hari lepas grad. Yela, family aku tak dtg pon, jadi mcm takde apa2 plan, bosan juga. Lagipun, kalau ikut time masuk keje, sekejap juga aku berada di rumah. Hmmm..

Tapi rasa berat hati juga nak tinggalkan Lancaster ni. Sebab rasa mcm dh serasi pulak. Aku rasa suka je dok sini.. hehehehe. Oh well!


Hmm.. bulan ni mcm2 event ada. Member kahwin, junior aku pon ada yg nak tie the knot, kawan2 kt sini bila lagi? Hehhehe.Memandangkan sorang je yg dah berpunya, Tin, ape lagi? Hahhahahaa


Posted at 11:02 pm by AiSkR|m
Komen  

Friday, June 30, 2006
Tak kenal maka tak cinta

Tadi aku ditanya satu soalan yang menarik.

"Makin kita kenal seseorang tu, makin kita tak suka ek?"

Terdiam sekejap.

"Bukan tak kenal, maka tak cinta ke? Jadi sepatutnya makin kenal, makin suka la kan?"

Sebenarnya, makin kita mengenali seseorang itu, makin terserlah sifat dan perwatakannya yang sebenar. Jadi bila terjadi begitu, nampaklah keburukan dan kebaikan, jadi makin suka kalau kebaikan melebihi keburukan dan sebaliknya.

Lepas tu aku terfikir pulak. Manusia ni, selalu berpura-pura, memperlihatkan dirinya baik semua. Yela, siapa tak nak diri di sukai orang lain kan? Tapi kalau banyak sangat pura-pura, tak ke menipu namanya? Sampai bila boleh berlakon?

Kadang2 geram juga. Kita tahu perangai seseorang itu, tetapi di sebabkan dia control cun/macho, maka orang yg tidak kenal dia, memujinya melambung tinggi. Sedangkan kita yg mengenali dirinya yang sebenar, tahu dia tidak lah seperti pujian yg meninggi itu. Paling tak suka bila di bezakan kita dan dirinya. Padahal hakikatnya, setiap orang ada kebaikan dan keburukan mereka sendiri.

Buka mata!

Ada juga phrase lain. Be yourself. Jika bercinta, biarlah orang itu mencintai diri kita yg sebenar. Jangan mengubah diri hanya kerana cinta.

Tapi semakin ramai pula yang berpura sekarang. Hah.. lawaknya kehidupan dan manusia!

*Aku pun ada "berlakon" gak.

Posted at 03:55 pm by AiSkR|m
Komen  

23yrs old Alia

It was my friend birthday yesterday.

Aliaa, Happy 23rd Birthday. I think she did have a splendid day yesterday. With the festival and live band at night, diorg mmg celebrate bday ko ah tuh.. hehehehe. Apesal x g join? =P

Wishing u the best in the future. Hoping u will get less headache in the future =P, and may u find 'the man'.

The man: - reliable, caring, 'like dark' :P, able to tolerate.. bla bla bla. (Ko tak kasi exact words aaa)


Aliaa      
She's still single.. hehehe. Just click the 'contact me' button at the bottom left of my blog if u wanna know her.

Finally, May Allah bless you. And may future memories be more pleasant than today. :)



Posted at 05:41 am by AiSkR|m
Komen  

Wednesday, June 28, 2006
Alhamdulillah

Hari ini adalah hari yang sungguh kelam kabut. Dari pagi asyik berkejar ke sana ke mari je.

Pagi tadi bangun awal sebab nak check out dari bilik hostel dan amik bas ke airport. Lama pulak dok dekat bus stop di Granada tu sementara tunggu bas sampai. Lepas tu, dalam kul 12.30, sampai Liverpool. Niat nak amik keretapi kul 2.05pm, tapi memandangkan kesesakan lalu lintas yang teruk, berkejar la kami semua di stesen keretapi, akhirnya berjaya naik keretapi pukul 2.22.

Ingat dah ok sebab kalau boleh nak sampai Lancaster dalam pukul 4.30ptg, tapi keretapi delay pulak. Maka tersangkut la kat stesen keretapi selama 50minit camtu. Dah la masing2 tgh risau, tambah dengan suasana sekeliling yg buat kitorang bertambah panik.. huhuhu.

Sampai universiti kul 5ptg. Berlari ke Management School. Uishh.. ramainyer orang berkumpul. Rupa-rupanya result tak keluar lagi. Pastu balik bilik jap, solat semua dan keluar semula.

Alhamdulillah, result aku ok la. Capai la syarat utk kerja yang aku nak tu so Alhamdulillah. Kiranya sekarang aku kena bersedia masuk ke dunia baru:alam pekerjaan. Hmm... takut juga, yela, selama ni tahu belajar je, apa2 pon, hadapi je la kan?

Tahniah utk semua member2 aku. Lepas ni kita kena tinggalkan Lancaster, =(.


Posted at 09:07 pm by AiSkR|m
Komen(2)  

Sunday, June 25, 2006
Takut.. risau

Kul 8 mlm(ke ptg) ni, aku ngan member2 bertolak g Liverpool airport. Kiranya mlm ni tido kat sana la sebab flight ke Granada esok, kul 6 lebey, jd takut kelam kabut lak.

Tapi hati tak rasa seronok nak pegi. Tapi sebab dah beli tiket(sebelum exam lagi), pegi la jugak. Hati tengah berdebar-debar teringat result exam nih.. huhuhu. Selalunya aku, sebelum2 ni, takde la berdebar sampai mcm ni. Selalunya esok kuar result, mlm tu baru rasa berdebar-debar, tak bley tido semua, tapi kali ni, awal nyer aku risau.. huhuhu. Isk, mmg buat aku risau tul.

Pagi tadi bgn awal lagi. Tak ley tido sebab mimpi result, pastu try tido pon dok teringat-ingat, aku bangun je la. Tengok drama korea, hahaha, at least tak teringat pasal result. Huhuhu... takut nyerrrr!!

Mcm mana keputusan nnti, aku kena cuba terima jugak la kan. Mcm abah kata, jgn histeria sudah, redha je dapat apa2 keputusan pon.. hmmm. Easier said than done huh?

Well, aku nk tido jap sebelum bertolak g airport. Yela, aku rasa dok airport tu bukan bley tido pon, so sepjg mlm berjaga, baik aku tido skrg supaya badan tak letih sgt.
Doa aku selamat pegi dan balik dan sepjg aku berada di sana k? Doa result aku ok jugak k. Terima kasih.



Posted at 04:05 pm by AiSkR|m
Komen  

Next Page